Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde tedavi gören afetzedeler ve yakınları için “Destek Masası” kuruldu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı ilk günden bu yana bin 115 depremzedenin kabul edildiği, halen 129 hastanın tedavisinin devam ettiği İbni Sina ve Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanelerinde, Ankara Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca “Destek Masası” hizmeti başlatıldı.

Depremden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarına en hızlı şekilde cevap vermeyi amaçlayan “Destek Masası”ndaki görevliler, hasta yakınları ve refakatçileri ile iletişime geçerek, barınma, giysi, psikososyal destek gibi ihtiyaçlarını tespit edip, bu ihtiyaçların karşılanmasını sağlıyor.

Sadece Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde kurulan stantlarla değil, WhatsApp Destek Hattı üzerinden ulaşan afetzedelere de aynı destek hizmeti sunuluyor.

 

Afetzede Hastalara Gönüllü Refakat

Öte yandan deprem bölgesinden gelerek hastaneye giriş yapan hastalar, psikososyal destek için sosyal hizmet uzmanları eşliğinde karşılanıyor.

Ayrıca, yanında refakatçisi bulunmayan hastalara da tedavileri sırasında, öğretim elemanları ve öğrencilerden oluşan gönüllüler refakat ediyor. Uygulamaya konulan “Ankara Üniversitesi Acil Durum Gönüllü Refakatçi Sistemi” ile refakatçisi olmayan hastalara destek verilirken, hastaların yanında gelen ve çoğunlukla afetzede olan yakınlarına da dinlenecek ve ihtiyaçlarını giderecek zaman kazandırılıyor.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, depremin ilk anından itibaren organize olan Ankara Üniversitesinin hem deprem bölgesine hem de deprem bölgesinden gelen afetzedelere destek olmaya devam ettiğini vurguladı. Ünüvar, bunun için hastanelerde hayata geçirilen “Destek Masası” hizmeti ile afetzedelerin acil ihtiyaçlara ulaşmasının kolaylaştırıldığını ifade etti. “Gönüllü Refakatçi” sistemine de değinen Ünüvar, “Hem sağlıkçılarımız hem de gönüllü arkadaşlarımız burada çok yoğun bir gayret sarf ediyorlar. Bu da aslında tedavinin bir parçası” ifadelerini kullandı.