Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremin 248’inci saatinde enkazdan kurtarılan 17 yaşındaki Aleyna Ölmez, tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesinden taburcu edildi.
Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Zehra Aycan, Hastaneler Başhekimimiz Prof. Dr. Akın Kaya, Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimimiz Prof. Dr. Tanıl Kendirli ve doktorlar ile Aleyna Ölmez, hastanede basın mensuplarıyla bir araya geldi. Rektör Ünüvar, burada yaptığı açıklamada, iki haftadır Cebeci Hastanesinde tedavisi süren Aleyna Ölmezin tedavi sürecinin tamamlandığını, sağlıklı bir şekilde taburcu edildiğini ifade etti. Ünüvar, bundan sonra da hem tıbbi hem psikososyal destek açısından Aleyna’yı takip edeceklerini, bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini vurguladı. Sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Aleyna Ölmez de duygularını dile getirdi.
Aleyna’nın teyzesi Güler Duman ise, bu süreçte kendilerine destek veren tüm sağlık çalışanlarına, yetkililere ve kendisini ziyaret edenlere teşekkürlerini iletti. Konuşmaların ardından Aleyna Ölmez, hastane çalışanları için yaptığı bir resmi basın mensuplarına gösterdi. Ölmez, daha sonra ambulansa alınarak, hastaneden taburcu edildi.