Ankara Üniversitesi, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve pek çok şehirde yıkıma yol açan depremlerden etkilenen vatandaşlar için üniversite bünyesinde yardım kampanyası başlattı.
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, rektör yardımcıları, dekanlar, genel sekreter ve genel sekreter yardımcıları ile daire başkanları, Senato Salonu’nda bir araya gelerek; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesine, yaralanmasına ve evsiz kalmasına sebep olan şiddetli depremler sonrası bölgede yaşayan öğrenciler ve öğrencilerin aileleri ile depremlerden etkilenen vatandaşlar için neler yapılabileceğini görüştü.
Kampanya Başlatıldı, WhatsApp Deprem Destek Hattı Kuruldu
Ankara Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi, Yer Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi, Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürleri ile Toplumsal Katkı Koordinatörünün de katıldığı toplantıda, bölge halkı için yardım kampanyası başlatılması kararlaştırıldı. Ayrıca, depremden etkilenen şehirlerin nüfusuna kayıtlı 5 bin 860 Ankara Üniversitesi öğrencisi ile daha etkili iletişim kurmak amacıyla Whatsapp Deprem Destek Hattı ile krizyonetimi@ankara.edu.tr mail adresi oluşturularak sosyal medya hesaplarından duyuruldu.
Acil İhtiyaç Listesi
Yardım kampanyası acil ihtiyaç listesinde battaniye, mont (çocuk, yetişkin), bot (çocuk, yetişkin), termal içlik, eldiven, bere, atkı, uyku tulumu, mat, döşek-yatak, dayanıklı gıda, bebek bezi, bebek maması, meyve suyu, katalitik soba, ilk yardım seti, pet şişe su ve hijyenik malzeme yer alırken, teslimat noktası olarak; Beşevler Yerleşkesi Personel Yemekhanesi, Dışkapı Erkek Öğrenci Yurdu, Cebeci Milli Piyango Kız Öğrenci Yurdu, Maltepe Vehbi Koç Erkek Öğrenci Yurdu ve Keçiören Kız Öğrenci Yurdu belirlendi.
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin haftaya çok acı bir hadise ile uyandığını belirterek, “Öncelikle hepimizin başı sağ olsun. Hakikaten canımız yandı. Çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti, çok sayıda vatandaşımız depremden etkilendi. Yaklaşık 10 şehrimiz, orada yaşayan vatandaşlarımız depremden maddi ve manevi olarak etkilendi. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Depremde zor şartlarda, kış şartlarında zor anlar geçiren vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.
Kriz Yönetimi Toplandı
Ankara Üniversitesi yönetimi olarak bölge için yapılabilecekleri konuşmak üzere toplandıklarını belirten Ünüvar, “Öğrencilerimiz şu an tatildeler, ders kayıt işlemleri devam ediyor. Hem onların eğitim durumlarını hem bölgede yakınları olan öğrenci kardeşlerimizin durumlarını değerlendirdik. Onlardan haberdar olmak adına hem kendilerinin hem de ailelerinin durumunu öğrenmek adına bir iletişim mekanizması oluşturduk. Kriz yönetim ekibimiz toplandı, şu anda yoğun bir şekilde çalışıyor” dedi.
“Ankara Üniversitesi olarak, bizim de yapabileceğimiz şeyler olduğunu düşünüyoruz” diyen Ünüvar, şöyle devam etti:
“Özellikle sağlık alanında iki büyük hastanemizin yöneticileri konuyla ilgili yakından çalışıyorlar, Sağlık Bakanlığımızla irtibat halindeler. Bize ihtiyaç olursa onların sağlık hizmetlerinin emrinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bununla ilgili yoğun bir şekilde çalışıyoruz.” Ankara Üniversitesinin depremzedeler için elinden geleni yapacağını kaydeden Ünüvar, “O bölgedeki üniversitelerimizle çok yakın irtibat halindeyiz. Rektörlerimizle, yöneticilerimizle görüşüyoruz. Elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Ben tekrardan vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza şifa diliyorum” ifadelerini kullandı.