Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından eşleştirilen Ankara Üniversitesi ile Malatya’daki İnönü Üniversitesi, deprem felaketinin yaralarını birlikte sarmaya hazırlanıyor.

“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen üniversiteler, deprem sonrası karşı karşıya kaldıkları sorunların çözümüne destek olunması için bölge dışındaki bazı üniversitelerle eşleştirildi. Bu kapsamda Ankara Üniversitesi de Malatya’daki İnönü Üniversitesi ile eşleşti.

Ankara Üniversitesi ve İnönü Üniversitesi arasındaki ilk toplantı, her iki üniversitenin rektör, rektör yardımcıları, genel sekreteri ve daire başkanlarının katılımıyla çevrim içi gerçekleştirildi.

Deprem nedeniyle bölgede bulunan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın da kısa bir süre katıldığı toplantıda, İnönü Üniversitesinin deprem sonrası karşı karşıya kaldığı sorunların çözümü için yapılacak ortak çalışmalar görüşüldü.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin, sadece bölgedeki şehirlerde yaşayanları değil, tüm ülkeyi derinden etkilediğini söyledi. İnönü Üniversitesi ile eşleştirilmekten memnuniyet duyduklarını ifade eden Ünüvar. “Depremden etkilenen üniversitemizin yarasına bir nebze derman olabilirsek ne mutlu bize” ifadesini kullandı.

Toplantıya geniş bir kadroyla katıldıklarına dikkat çeken Ünüvar, “Ankara Üniversitesi olarak, bu eşleştirme konusunu bir vaka-i adiye olarak görmüyoruz. Biz bunu ciddi bir iş olarak görüyoruz. Sadece depremin akut dönemini kapsayan bir çalışma olmasını da istemiyoruz. Bu iş birliğini bilimsel, akademik ve insani kardeşliğimizi besleyen bir vasat haline dönüştürmek istiyoruz” dedi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay da deprem felaketi sonrası yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Malatya şehri ve İnönü Üniversitesinin, hayatın normal akışına dönmesi için büyük gayret sarf ettiğini belirten Kızılay, “Bu süreçte YÖK, Ankara Üniversitesi gibi ülkemizin en köklü üniversitesini bize kardeş üniversite yaptı. Bundan memnuniyet duyuyoruz. Ankara Üniversitesinin güçlü birikiminden bu süreçte istifade edeceğiz. Ben, rektörümüz şahsında Ankara Üniversitesi ailesine şimdiden çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.